Egyedi keresés

2008. augusztus 25., hétfő

Borjúláb rántva Tartár mártással


Borjúláb rántva Tartár mártással




Hozzávalók:


Hozzávalók: 2 borjúláb, 2 sárgarépa, 2 gyökér, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, vegeta, só, bors, panírozáshoz: liszt, tojás, prézli, olaj a sütéshez, citrom.

Elkészítési idő: 1,5 óra


Elkészítés:


A borjúlábat meg kell tisztítani, a szőröket lepörköljük és lekaparjuk.Majd feltesszük főni, a vízbe vegetát, hagymát, zöldséget, répát, szemes borsot teszünk.Én Zepter gyorsfőző fedővel fél órát főztem. Bármiben meg lehet főzni csak egy kicsit tovább tart. A csontoknak könnyedén el kell válnia a lábtól.Majd hagyjuk kihűlni, darabokra vágjuk és panírozzuk.Citrom karikát és tartár mártást adunk mellé. Tartár mártás elkészítése: Én majonézt boltban vásárolok, nem Én készítem tojással.Bármilyen majonéz 2 nagy evőkanál, 1 evőkanál porcukor, 1 teáskanál só, 1 evőkanál citromlé, 1 kiskanál fehér bors, 1 nagy pohár tejföl, 1 evőkanál fehér bor. A hozzávalókat egy keverő tálban összekeverjük, hogy jól összeérjenek az ízek egy nappal a felhasználás előtt érdemes elkészíteni.

Természetesen kostólni kell és ízlés szerint ízesíthetjük.


Nincsenek megjegyzések: